Salata orientala cu naut
PrinteazaSalata orientala cu naut din: vinete, naut, chimen, boia, miere, ulei, coriandru, sare, piper.
- 2 vinete
- 400 g năut din conservă
- 1 ceapă
- 1 linguriţă chimen
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă miere
- ulei
- coriandru
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurgi năutul şi-l treci printr-un jet de apă. Speli vinetele, le îndepărtezi codiţa şi le tai felii de un centimetru.
Le sărezi pe ambele părţi şi le laşi 30 de minute să iasă amăreala din ele. Le clăteşti şi le tamponezi cu un şervet curat. Le prăjeşti în ulei şi le scoţi într-un bol.
Speli coriandrul, îl toci şi-l presari peste vinete, alături de ceapa tăiată julien şi de boabele de năut. Faci un dressing din ulei, zeamă de lămâie, chimen, boia, miere, sare şi piper.
Amesteci toate ingredientele şi le stropeşti cu acest sos.
Pofta buna!
Imi place salata asta