Salata orientala cu peste
PrinteazaSalata orientala cu peste din: peste, cartofi, ceapa, castraveti, ardei, rosii, masline, patrunjel, otet, ulei, sare, piper.
- 1 kg peşte sărat sau afumat
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 2 castraveţi verzi
- 2 ardei
- 5 roşii
- 100 g măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- oţet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se desărează în apă rece, se dezosează şi se taie bucăţi egale. Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăţă şi se taie rondele. Ceapa se curăţă, se taie solzişori; castraveţii se curăţă de coajă, de seminţe şi se taie cuburi.
Ardeii şi roşiile se taie rondele. Cartofii se amestecă cu ceapa, castraveţii, roşiile, bucăţile de peşte, măslinele şi se adaugă uleiul, oţetul, se potrivesc de sare şi piper. Se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu felii de roşii.
Pofta buna!