Salata orientala cu ton, naut si coriandru
PrinteazaSalata orientala cu ton, naut si coriandru din: naut fiert si scurs, file de ton in ulei, ceapa, oua de prepelita, rosii cherry, ardei rosu, ardei galben, salata verde, ceapa de tuns, coriandru, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g de naut fiert si scurs
- 250 g de file de ton in ulei, la conserva
- 4 cepe noi
- 12 oua de prepelita
- 12 rosii cherry
- 1 ardei rosu, mic
- 1 ardei galben, mic
- 2 salate verzi
- 10 fire de ceapa de tuns
- 4 fire de coriandru proaspat
- sare
- piper
Pentru sos:
- 6 fileuri de ansoa in ulei
- 100 ml de ulei de masline
- 1 lingura de ofet de Xeres
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti ouale timp de 5 minute, scurgeti-le, raciti-le sub jet de apa, curatati-le de coaja si taiati-le in doua. Curatati cepele albe si taiati le in felii subtiri.
Spalati ardeii si rosiiIe. Taiati rosiile in sferturi si ardeii in felii subfiri.
Puneţi într-o salatieră salata verde,, ardeii, nâutul, cepele, roşiile şi ouăle. Adăugaţi tonul, apoi ceapa de tuns şi coriandrul, tocate mărunt. Săraţi şi piperaţi.
Preparaţi sosul: zdrobiţi fileurile de anşoa, adăugaţi oţetul, uleiul şi piperul, amestecaţi timp de câteva secunde, turnaţi totul peste salată, amestecaţi iar şi serviţi.
Salata orientala cu ton, naut si coriandru
Pofta buna!
Ce bine arata salata