Salata orientala cu ton, naut si coriandru

Printeaza

Salata orientala cu ton, naut si coriandru din: naut fiert si scurs, file de ton in ulei, ceapa, oua de prepelita, rosii cherry, ardei rosu, ardei galben, salata verde, ceapa de tuns, coriandru, sare, piper.

Salata_orientala_cu_ton_naut_si_coriandru

Ingrediente:

  • 250 g de naut fiert si scurs
  • 250 g de file de ton in ulei, la conserva
  • 4 cepe noi
  • 12 oua de prepelita
  • 12 rosii cherry
  • 1 ardei rosu, mic
  • 1 ardei galben, mic
  • 2 salate verzi
  • 10 fire de ceapa de tuns
  • 4 fire de coriandru proaspat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 6 fileuri de ansoa in ulei
  • 100 ml de ulei de masline
  • 1 lingura de ofet de Xeres
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeti ouale timp de 5 minute, scurgeti-le, raciti-le sub jet de apa, curatati-le de coaja si taiati-le in doua. Curatati cepele albe si taiati le in felii subtiri.

Spalati ardeii si rosiiIe. Taiati rosiile in sferturi si ardeii in felii subfiri.

Puneţi într-o salatieră salata verde,, ardeii, nâutul, cepele, roşiile şi ouăle. Adăugaţi tonul, apoi ceapa de tuns şi coriandrul, tocate mărunt. Săraţi şi piperaţi.

Preparaţi sosul: zdrobiţi fileurile de anşoa, adăugaţi oţetul, uleiul şi piperul, amestecaţi timp de câteva secunde, turnaţi totul peste salată, amestecaţi iar şi serviţi.

Salata orientala cu ton, naut si coriandru

Salata_orientala_cu_ton_naut_si_coriandru

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata salata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.