Salata orientala cu ulei de masline
PrinteazaSalata orientala cu ulei de masline din: cartofi, ceapa, usturoi, castravete, ridichi, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei, otet.
- 500 g cartofi
- 2 fire de ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- 1 castravete
- 6 ridichi
- 5-6 roşii cherry
- 7-8 măsline negre
- 7-8 măsline verzi
- pătrunjel
- piper
Pentru sos:
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu oţet
- sare
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, 35-40 de minute. Scoate-i şi lasă-i să se răcească. Curătă-i de coajă şi taie-i în cubulete.
Separat, taie ceapa, usturoiul, castravetele şi ridichile în felii subţiri. Spală roşiile, taie-le în patru şi scoate seminţele.
Intr-un bol mare pune cartofii, ceapa, usturoiul, feliile de castravete, ridichile, măslinele şi roşiile. Adaugă pătrunjelul proaspăt tocat şi amestecă.
Pentru sosul vinegretă, amestecă energic uleiul de măsline cu oţetul şi pune un praf de sare. Toarnă sosul peste salată, presară piper negru proaspăt măcinat şi amestecă.
O poţi păstra la rece până a doua zi.
Salata orientala cu ulei de masline
Pofta buna!