Salată orientală de pui
PrinteazaO reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee, portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si usturoi.
- 450 g salata verde
- 115 g fasole verde
- 1 conserva (aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua)
- 1 portocale mare descojita si taiata in felii
- 1 pruna rosie fara samburi si taiata in felii
- 4 fire de ceapa verde taiate in rondele subtiri
- 350 g piept de pui fara piele si dezosat
pentru dressing:
- 5 linguri maioneza cu continut redus de grasimi
- 3 linguri unt de arahide
- 1 catel de usturoi tocat fin
Mod de preparare:
Se taie salata fâşii şi se pune într-un castron mare. Se curăţă fasolea. Se taie păstăile în două pe diagonală şi se pun în castron. Se adaugă fructele de lychee, pruna şi ceapa verde şi se amestecă bine.
Se unge o tigaie pentru grătar cu ulei şi se pune la foc mediu-iute. După 2 minute, când tigaia este foarte încinsă, se pune pieptul de pui şi se prăjeşte aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Intre timp se amestecă într-un castron maioneza, untul de arahide şi usturoiul, până când se formează o pastă. Se taie carnea de pui în fâşii subţiri pe diagonală şi se adaugă în castronul cu salată. Se stropeşte salata cu dressing, se amestecă bine şi se serveşte.
Salată orientală de pui
Pofta buna!