Salata orientala de vara

Printeaza

Salata orientala de vara

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 3 ouă
  • 1 ceapă mare (roşie)
  • 3-4 castraveţi cruzi
  • 1 roşie
  • câteva măsline
  • pătrunjel verde tocat
  • ulei
  • oţet diluat
  • sare
  • muştar după gust

 

Mod de preparare:

Salata orientala de vara: Cartofii îi tai cubuleţe, morcovii rondele sub­ţiri şi îi fierbi împreună în apă cu sare. Ii scurgi de zeamă şi îi răceşti.

Ţelina o dai pe răzătoarea fină, ceapa o tai julien, castraveţii îi cureţi şi îi tai feiiuţe subţiri, pătrunjelul îl toci fin, roşa cubuleţe.

Ouăle fierte le separi: albuşul îl toci mărunt, gălbenuşul îl zdrobeşti şi îl freci puţin cu muştar, sare şi ulei, subţiezi cu oţet diluat (sau zeamă de lămâie).

Peste cartofii răciţi adaugi celelalte ingrediente, apoi sosul şi amesteci. Decorezi cu măsline.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.