Salata cu oua, ciuperci si andive
PrinteazaSalata cu oua, ciuperci si andive din: andiva, salata, salata creata, ciuperci, ridichi, oua, ceapa, usturoi, sare, piper alb, otet de vin, ulei, piper rosu.
- 1 andiva
- 1 capatana salata rosiatica
- cateva frunze de salata creata si de papadie
- 100 g ciuperci champignon
- 1/2 legatura ridichi
- 2 oua fierte tari
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper alb
- 4 linguri otet de vin
- 8 linguri ulei
- piper rosu
Mod de preparare:
Se taie andiva în jumătate, pe lung şi se îndepărtează cotorul amar. Se despart frunzele. Se spală şi se curăţă salata verde şi cea roşiatică şi se taie bucăţi potrivite. Se curăţă ciupercile şi ridichile şi se taie felii.
Se decojesc ouăle fierte şi se taie sferturi. Se spală şi se curăţă ceapa; una dintre ele se taie rondele şi se aşază pe patru farfurii, împreună cu frunzele de salată, ridichile şi ciupercile.
Se toacă apoi cealaltă ceapă, precum şi usturoiul. Pentru dressing, se amestecă într-un vas separat sarea, piperul alb, ceapa tocată, usturoiul, oţetul, uleiul şi piperul roşu. Dressingul se toarnă peste salată.
Salata cu oua, ciuperci si andive
Pofta buna!