Salata cu oua de prepelita, ridichi si curcan
PrinteazaSalata cu oua de prepelita, ridichi si curcan din: ouă de prepeliţă, piept de curcan, ridichi de lună, salată verde, ardei gras verde şi roşu, andive, iaurt, usturoi, pătrunjel verde, nucşoară, sare, piper.
- 10 ouă de prepeliţă
- 400 g piept de curcan
- 3 legături ridichi de lună
- 4 frunze de salată verde
- câte 1/2 ardei gras verde şi roşu
- 4 frunze de andive
- 200 g iaurt
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- piper
- sare
- 1 vârf de nucşoară
Mod de preparare:
Fierbe ouăle 4 minute, în apă uşor sărată, cronometrând din momentul în care apa începe să clocotească.
Scurge apa şi răceşte-le în apă rece, apoi curăţă-le şi taie-le în rondele.
Pune la fiert pieptul de curcan, în apă cu sare. Dacă doreşti, adaugă la fiert un morcov şi o ţelină mică.
Scurge carnea fiartă şl tai-o în felii subţiri.
Taie în fâşii subţiri ardeii şi andivele, iar ridichile în rondele subţiri.
Pentru dressing, amestecă iaurtul cu usturoiul curăţat şi zdrobit, nucşoara, sare şi piper după gust.
Intr-un castron tapetat cu frunze de salată, pune ingredientele solide amestecate, stropeşte cu dressing-ul şi presară pătrunjel fin tocat. Las-o la rece 10-15 minute.
Salata cu oua de prepelita, ridichi si curcan
Pofta buna!