Salata cu oua, verdeata si sos de iaurt din: oua, iaurt cremos, maioneză (sau ulei de măsline), ceapă roşie, mărar proaspăt, oţet de mere, sare, piper, verdeţuri (salată verde, frunze de păpădie ori rucola, lobodă, spanac verde, frunze de ridichi), ridichi.
Ingrediente:
3 ouă
160 g iaurt cremos
3 linguri maioneză (sau 2 linguri ulei de măsline)
1/2 ceapă roşie
3 linguri mărar proaspăt
3 linguri oţet de mere
sare
piper negru proaspăt măcinat
diferite verdeţuri (salată verde, frunze de păpădie ori rucola, lobodă, spanac verde, frunze de ridichi)
4-5 ridichi
Mod de preparare:
Fierbi ouăle timp de 1 minut în clocot, le laşi apoi 10 minute sub capac, după care le pui în apă rece cu gheaţă.
Le cureţi şi le tai în felii sau în bucăţi.
Ceapa o cureţi şi o toci mărunt. Intr-un castron, baţi cu telul sosul alcătuit din iaurt, maioneză (sau uleiul de măsline), mărarul tocat fin, oţetul, sare şi piper.
Verdeţurile le amesteci într-un castron încăpător. Aşezi deasupra feliile de ridichi, ceapa şi bucăţile de ou.
Apoi torni dressingul şi amesteci salata doar înainte de servire.
Salata de ton si oua din: ton, coaja de lamaie, oua, castravete, marar, sare. Ingrediente: o conserva mare de ton 4 lamai cu coaja groasa 4 oua un castravete de sera o legatura marar sare Mod de preparare: Ouale se pun să fiarbă tari şi, între timp, castravetele se taie cuburi cât mai mici. Pestele […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.