Salata cu oua, verdeata si sos de iaurt

Printeaza

Salata cu oua, verdeata si sos de iaurt din: oua, iaurt cremos, maioneză (sau ulei de măsline),  ceapă roşie, mărar proaspăt, oţet de mere, sare, piper, verdeţuri (salată verde, frunze de păpădie ori rucola, lobo­dă, spanac verde, frunze de ridichi), ridichi.

Ingrediente:Salata_cu_oua_verdeata_si_sos_de_iaurt

  • 3 ouă
  • 160 g iaurt cremos
  • 3 linguri maioneză (sau 2 linguri ulei de măsline)
  • 1/2 ceapă roşie
  • 3 linguri mărar proaspăt
  • 3 linguri oţet de mere
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • diferite verdeţuri (salată verde, frunze de păpădie ori rucola, lobo­dă, spanac verde, frunze de ridichi)
  • 4-5 ridichi

 

 

Mod de preparare:

Fierbi ouăle timp de 1 minut în clocot, le laşi apoi 10 minute sub capac, după care le pui în apă rece cu gheaţă.

Le cureţi şi le tai în felii sau în bucăţi.

Ceapa o cureţi şi o toci mărunt. Intr-un castron, baţi cu telul sosul alcătuit din ia­urt, maioneză (sau uleiul de măsline), mărarul tocat fin, oţetul, sare şi piper.

Verdeţurile le ames­teci într-un castron încăpător. Aşezi dea­supra feliile de ridichi, ceapa şi bucăţile de ou.

Apoi torni dressingul şi ames­teci salata doar înainte de servire.

Salata cu oua, verdeata si sos de iaurt

Salata_cu_oua_verdeata_si_sos_de_iaurt

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata ruseasca cu oua

Salata ruseasca cu oua

Salata ruseasca cu oua din: oua, cartofi, morcovi, telina, castraveti, sunca, mazare, mustar, lamaie, masline, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă fierte 5 cartofi 2 morcovi 1 ţelină 3 castraveţi muraţi 200 g şuncă presată 150 g mazăre 2 linguri de muştar 1 linguriţă de zeamă de lămâie 1 lingură de masline ulei ceapă verde […]

 

Salata de ton si oua

Salata de ton si oua

Salata de ton si oua din: ton, coaja de lamaie, oua, castravete, marar, sare. Ingrediente: o conserva mare de ton 4 lamai cu coaja groasa 4 oua un castravete de sera o legatura marar sare   Mod de preparare: Ouale se pun să fiarbă tari şi, între timp, castravetele se taie cuburi cât mai mici. Pestele […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.