Salata de oua
PrinteazaSalata de oua din: paine neagra, oua, cascaval, ulei, ardei iute, sare si marar.
Ingrediente:
- 1 paine neagra tip bagheta
- 7 oua
- 150 g cascaval
- 300 ml ulei
- 1 ardei iute
- sare
- marar pentru decor
Mod de preparare:
Pune la fiert şase ouă şi ţine-le pe foc 10-12 minute, ca să iasă tari. După ce au fiert, pune un gălbenuş într-un bol, iar pe celelalte, lasă-le deoparte.
Adaugă un gălbenuş crud, sare şi încorporează uleiul puţin câte puţin, amestecând energic.
Adaugă caşcavalul tăiat în cubuleţe şi restul de gălbenuşuri zdrobite. Potriveşte de sare. Intre timp, taie bagheta în felii şi frige-le la cuptor.
Dupa ce s-au rumenit, scoate-le si pune pe fiecare felie cate o lingura din compozitia de maioneza si cascaval.
Pe fiecare felie, asaza cate un sfert de ou fiert si decoreaza cu marar si ardei iute taiat in rondele fine.
Salata de oua
Pofta buna!