Salata Paella cu pui si creveti
PrinteazaSalata Paella cu pui si creveti din: orez, copane de pui, creveţi roz, salam picant (chorizo), ardei iuţi, roşii, şofran, pătrunjel cu frunze plate, ulei de măsline, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g de orez
- 4 copane de pui
- 200 g de creveţi roz, medii
- 12 felii de salam picant (chorizo)
- 4 ardei iuţi mici, natur (la borcan)
- 300 g de roşii potrivit de coapte
- 2 prafuri de şofran
- 4 fire de pătrunjel cu frunze plate
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul 10 minute în apă do cotită, în care, anterior, aţi pus sare. Scurgeţi-1 şi lâsaţi-I la răcit. Opăriţi şi curăţaţi roşiile de pieliţă şi de seminţe.
Zdrobiţi-le pulpa. Apoi îndepărtaţi pielea de pe copanele de pui. Incălziţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi copanele pe toate părţile.
Adăugaţi pulpa roşiilor,şofranul,săraţi, piperaţi,amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă timp de circa 15 minute, agitând des tigaia, până când copanele se frăgezesc, iar sosul scade, încorporaţi orezul, luaţi totul de pe foc şi lăsaţi să se răcească.
Scurgeţi ardeii şi tăiaţii în fâşiuţe. Turnaţi conţinutul din tigaie într-o salatieră împreună cu creveţii şi ardeii, amestecând. Puneţi la rece.
Prăjiţi feliile de salam chorizo într-o tigaie de teflon, fără ulei. Lăsaţi-le să se răcească pe un şerveţel care absoarbe. Aşezaţi-le într-o salatieră, presăraţi cu pătrunjel tăiat fin şi serviţi.
Salata Paella cu pui si creveti
Pofta buna!