Salata de papadie
PrinteazaSalata de papadie din: frunze de papadie, marar, patrunjel, ulei, otet.
- 1 pumn de frunze de păpădie
- mărar
- pătrunjel
- 1 lingură cu ulei de măsline
- oţet de mere
Mod de preparare:
De la păpădie se folosesc îndeosebi frunzele, care se culeg în lunile martie şi aprilie, cât sunt încă foarte tinere şi fragede.
Un pumn de frunze de păpădie se spală şi se taie mărunt.
Se amestecă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel), se adaugă puţin ulei (preferabil presat la rece) şi o jumătate de linguriţă de oţet de mere.
Se lasă 5 minute să se marineze.
Dacă te gândeşti la o cură de detoxifiere de primăvară prin care să-ţi cureţi organismul, atunci frunzele de păpădie sunt o alegere excelentă.
E drept, salata din frunze de păpădie este un pic mai amăruie, dar este foarte sănătoasă!
Pofta buna!