Salata de papaya verde
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de papaya verde din: papaya verde, usturoi, ardei iute, rosii cherry, sos de peste, zahar de palmier, suc de lamaie, creveti si caju. Gastronomia thailandeză e cunoscută pentru stilul în care împleteşte în fiecare fel de mâncare trei sau chiar patru gusturi fundamentale: acru, dulce, sărat şi, neapărat, iute!
- 375 g papaya verde
- 4 căţei usturoi
- 4-6 ardei iuţi roşii
- 4 roşii cherry
- 250 g fasole verde
- 2 linguriţe sos de peşte (sau de soia)
- 1 linguriţă zahăr de palmier
- 250 ml suc lămâie
- o lingură creveţi uscaţi
- două linguri caju pisat şi prăjit
Mod de preparare:
Se curăţă papaya de coajă, se îndepărtează sâmburii şi se dă pe râzătoare.
Separat, se toacă şi se amestecă usturoiul, ardeiul iute, fasolea verde şi roşiile cherry tăiate, apoi se pun peste papaya.
Se adaugă sosul de peşte, zahărul, lămâia, creveţii şi cajuul pisat şi prăjit şi se amestecă bine.
Salata de papaya verde
Pofta buna!