Salata pariziana
PrinteazaSalata pariziana din: cartofi noi, oua, ardei, ceapa verde, salata, cascaval, rosii, morcov, sunca, ulei, otet, sare, piper.
- 6 cartofi noi
- 4 ouă
- un ardei gras
- o legătură ceapă verde
- 100 g caşcaval
- salată verde
- 4-5 roşii
- un morcov
- 100 g şuncă de pui
Pentru sos:
- 10 ml ulei
- 1-2 linguri oţet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert în vase separate cartofii şi ouăle.
Se spală şi se curăţă ardeiul, ceapa şi roşiile, apoi se taie. Caşcavalul se taie cubuleţe, iar şunca de pui, fâşii.
Morcovul se dă pe râzătoare.
Pe un platou se aşază salată verde şi apoi restul ingredientelor.
Din ulei şi oţet balsamic se face un sos care se toarnă deasupra. Se presară cu sare şi piper.
Pofta buna!