Salata cu parmezan, miez de nuca si verdeata
PrinteazaSalata cu parmezan, miez de nuca si verdeata din: zeama de lamaie, telina, tulpini de telina, patrunjel, miez de nuca, parmezan, ulei de masline, mustar cu boabe, ulei de masline, otet din vin rosu.
- zeama de la 1 lamaie
- 1/2 telina, curatata de coaja si taiata in sase bucati
- 2 tulpini de telina desprinse din mijloc, plus frunzele de telina
- 1 legatura mica de patrunjel, frunzele culese
- 1 mana jumatati de miez de nuca, prajite
- 50 g parmezan, feliat subtire
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit
pentru dressing:
- 1 lingura de mustar cu boabe
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura de otet din vin rosu
Mod de preparare:
Pentru a face dressingul, combina toate ingredientele impreuna cu 1 lingura de apa, sare si piper. Pune-l deoparte. Pune zeama de lamaie intr-un bol. Foloseste un cojitor de legume pentru a taia felii subtiri de telina. Tavaleste-le prin zeama de lamaie.
Feliaza subtire, usor pe diagonala, tulpinile de telina. Pastreaza frunzele intregi. Tavaleste toate ingredientele, cu exceptia parmezanului, prin zeama in care se afla deja telina si asezoneaza-le cu sare de mare si putin pier. Aranjeaza salata si asaza deasupra parmezanu.
Chiar inainte de a o servi, stropeste-o cu dressingul preparat si cu ulei de masline.
Salata cu parmezan, miez de nuca si verdeata