Salată de pasăre cu mere
PrinteazaSalată de pasăre cu mere
Ingrediente:
- 200 g carne de pasăre
- 1 kg cartofi
- 100 g mere
- 100 g ţelină
- 200 g maioneză
- 50 g muştar
- 50 g coniac
- 2 g piper
- 100 g aspic
- sare
- ouă fierte tari
Mod de preparare:
Salată de pasăre cu mere: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi curăţaţi, merele curăţate, ţelina crudă şi carnea de pasăre fiartă.
Din cantitatea de carne indicată, numai jumătate se amestecă cu salata, cealaltă jumătate oprindu-se pentru garnitură.
Se adaugă maioneză, muştar, coniac, piper şi sare după gust. Se amestecă compoziţia foarte uşor, se aranjează pe platou şi se presară deasupra restul de carne de pasăre.
Se decorează cu rondele de ou proaspăt şi cu aspic, mai mult pe marginea salatei, pentru a o acoperi.
Pofta buna!