Salata de paste cu branza si masline

Printeaza

Salata de paste cu branza si masline

Ingrediente:

  • 400 g paste făinoase
  • 3 roşii
  • o legătură ceapă verde sau o ceapă mică de apă
  • o legătură de ridichi
  • 200gmozzarella
  • 100 g măsline negre
  • 1/2 legătură verdeaţă (busuioc sau pătrunjel verde)
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet din vin
  • sare, piper

Preparare:

Intr-o oală cu fundul mai gros, se pun la fiert 2-3 l de apă cu un praf de sare si o jumătate de linguriţă de ulei. După primele clocote se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet. Se scurg apoi de apa clocotită, se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Ceapa, ridichile si roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-un castron mai mare şi se amestecă uşor cu pastele fierte. Se adaugă mas- linele, mozzarella tăiată cubuleţe şi verdeaţa. Separat, se amestecă bine restul de ulei cu oţetul, şi se condimentează după gust, cu sare şi piper.

Se toarnă apoi pe salată, se amestecă şi se lasă la rece 15 minute. Se pune apoi în castroane, se ornează cu verdeaţă şi se poate servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.