Salata de paste cu busuioc

Printeaza

Salata de paste cu busuioc din: fusilli, gulie, morcovi, bacon, ulei, busuioc, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 350 g paste fusilli
  • 1 gulie mare sau 2 mici
  • 2 morcovi
  • 200 g bacon tăiat fâşii
  • 2-3 linguri ulei
  • frunze de busuioc

dressing:

  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Descojeşti şi tai gulia felii subţiri. Cureţi morcovii şi ii tai rondete.

Incingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu,  adaugi baconul şi îl rumeneşti. Când gata, îl scoţi pe hârtie absorbantă şi laşi să se răcească.

Între timp, fierbi pastele, conform indicaţiitor de pe ambalaj. Le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. Le pui într-un castron cu feliile de morcovi şi de gulie şi adaugi baconul prăjit.

Omogenizezi toate ingredientele pentru dressing şi îl torni peste salată.

O serveşti imediat, decorată cu frunze de busuioc.

 

Pofta buna!

 

 

Campari: Istoria Fascinantă, Secrete și Rețete: Ghidul Complet

Campari: Istoria Fascinantă, Secrete și Rețete: Ghidul Complet – Campari este un aperitiv italian emblematic, cunoscut pentru gustul său amar și culoarea roșie vibrantă. De-a lungul anilor, Campari a devenit un element esențial în cocktailurile clasice, dar și un simbol al rafinamentului și tradiției italiene. Cum a Apărut Campari Campari a fost creat de Gaspare […]

Sos Hollandaise

Sos Hollandaise – Rețeta Clasică pentru Un Gust Desăvârșit – un sos clasic franțuzesc, renumit pentru textura sa catifelată și gustul bogat. Este un sos de bază în bucătăria franceză și este adesea servit cu ouă Benedict, legume la abur, pește sau carne de pui. Prepararea sosului Hollandaise necesită puțină atenție și tehnică, dar rezultatul […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.