Salată de quinoa cu legume și tofu din: quinoa, apa, tofu, ardei rosu, dovlecel, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, seminte de susan. Quinoa oferă carbohidrați complecși și aminoacizi esențiali, în timp ce legumele adaugă vitamine și minerale. Tofu-ul oferă proteine vegetale și contribuie la consistența și savoarea rețetei. Ingrediente: […]
Salata cu paste si legume
PrinteazaSalata cu paste si legume din: paste, castravete, salata, morcovi, ardei, iaurt, patrunjel, maioneza, zahar, lamaie, sare, piper.
- 500 g paste (de exemplu penne sau farfaile)
- 300 g castravete de salată (Fabio)
- 1 salată verde
- 4 morcovi
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 legătură de pătrunjel
- 250 g iaurt natural
- 3 linguri de maioneză pentru salată
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- zahăr după gust
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente conform indicaţiilor de pe ambalaj. Castravetele se curăţă şi se taie felii.
Salata se spală, se usucă prin centrifugare într-un recipient special, apoi frunzele (cu excepţia câtorva) se rup în bucăţi potrivite.
Morcovii se descojesc şi se taie felii, apoi se opăresc circa 2 minute. Ardeii se curăţă si se taie fâşii subţiri.
Frunzele de salată se pun pe fundul unui castron mare, iar peste ele se aşează pastele amestecate cu legumele.
Se spală pătrunjelul, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se toacă mărunt.
Se prepară un dressing din ingredientele rămase şi se toarnă peste salată. Pe deasupra se presară pătrunjel tocat.
Salata cu paste si legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de hrișcă și legume cu dressing de lămâie
Salată de hrișcă și legume cu dressing de lămâie din: hrica, apa, sare, ceapa rosie, castravete, marar, patrunjel, ulei de masline extravirgin, coaja si suc de lamaie, sare, piper. Această rețetă este bogată în fibre, vitamine și minerale. Hrișca este o sursă excelentă de proteine vegetale. Ingrediente: 1 cană de hrișcă 2 căni de apă […]
Pofta buna!