Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de paste cu praz si nuci caramelizate din: nuci, zahar, praz, pere, paste de orez, sare, piper, unt si otet de orez.
- 150 g nuci
- 75 g zahar
- 2 fire praz
- 4 pere
- 400 g paste de orez
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 3 linguri otet de orez
Mod de preparare:
Nucile se toacă grosier. Se caramelizează zahărul într-o tigaie, amestecând; se adaugă nucile şi se amestecă; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească şi se mai toacă o dată. Se curăţă prazul şi se taie rondele.
Se spală perele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa bucăţi. Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjesc perele şi prazul cca 3-4 min. Se stinge cu oţet, se sărează şi se piperează. Se adaugă pastele şi nucile caramelizate; salata se aşază într-un castron şi se serveşte imediat.
Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate
Pofta buna!