Salata de paste cu pui si sos pesto
PrinteazaSalata de paste cu pui si sos pesto din: paste, pui, ulei, sare, piper, usutroi, cascaval, salata rucola, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 1 pachet paste
- 1 piept pui
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- 4 căţei usturoi
- 50 g caşcaval ras
Pentru sosul pesto:
- 1 pachet salată rucola
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 100 g caşcaval ras
- 3 căţei usturoi
Mod de preparare:
Speli şi usuci pieptul de pui, apoi îl baţi. Il ungi cu un amestec făcut din usturoi, ulei, sare şi piper. Il dai la frigider 1 oră.
Incingi grătarul şi frigi pieptul de pui pe ambele părţi. Il ţii deoparte 15 minute şi îl tai fâşii. Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.
Pentru sosul pesto, zdrobesti usturoiul, adaugi salata rucola mărunţită, apoi presari caşcavalul, mixezi şi, la final, torni uleiul în fir subţire.
Pui pastele într-un bol, adaugi pieptul de pui şi sosul pesto, amesteci şi serveşti pastele presărate cu caşcaval ras.
Pofta buna!