Salata de paste cu rosii cherry si maghiran
PrinteazaSalata de paste cu rosii cherry si maghiran din:paste (penne sau orice alte paste scurte), roşii cherry, mozzarella, fileuri de anşoa în ulei, măsline mici, capere, usturoi, ulei de masline, maghiran, busuioc, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g de paste (penne sau orice alte paste scurte)
- 500 g de roşii cherry, coapte şi tari
- 200 g de mozzarella
- 8 fileuri de anşoa în ulei
- 1 lingură de măsline mici
- 2 linguri de capere
- 3 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de maghiran
- 6 frunze de busuioc
- 150 g de parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile cherry, zvântaţi-le şi tăiaţi-le în patru. Curăţaţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i subţire.
Incălziţi două linguri de ulei într-o tigaie, puneţi usturoiul să se rumenească, apoi adăugaţi roşiile.
Amestecaţi şi fierbeţi timp de 3 minute la foc mare, amestecând frecvent.
Puneţi pastele în apă cu sare, când clocoteşte, şi fierbeţi-le al dente,
apoi scurgeţi-le. Răsturnaţi-le în tigaie, amestecaţi, stingeţi focul şi lăsaţi totul să se răcească.
Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele, iar mozzareila în felii.
Tocaţi fin frun zele de busuioc şi scurgeţi caperele. Răsturnaţi pastele calde într-o salatieră.
Adăugaţi bucăţelele de anşoa, caperele, feliile de mozzareila, maghiranul, busuiocul, restul de ulei şi măslinele.
Potriviţi de piper şi amestecaţi cu grijă. Cu un cuţit econom, tăiaţi parmezanul solzişori, presăraţi-1 deasupra pastelor şi serviţi.
Salata de paste cu rosii cherry si maghiran
Pofta buna!