Salata de paste cu scoici marinate si masline

Printeaza

Salata de paste cu scoici marinate si masline din: conchiglie sau alte paste mici, midii marina­te din comerţ, măsline umplute cu pastă de anşoa, capere conservate în oţet, usturoi, ulei de măsline, muştar iute, iaurt, zeamă şi coajă de lămâie.

Salata_de_paste_cu_scoici_marinate_si_masline

Ingrediente:

  • 250 g conchiglie sau alte paste mici
  • 150 g midii marina­te din comerţ
  • 10-15 măsline umplute cu pastă de anşoa
  • 1 lingură capere conservate în oţet

Pentru dressing:

  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură muştar iute
  • 3-4 linguri iaurt
  • zeamă şi coajă rasă de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Fierbi pastele urmând indicaţiile de pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece, apoi le laşi din nou să se scurgă.

Pentru sos, cureţi ustu­roiul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci împreună cu muştarul şi uleiul de măsline. în maioneza obţinută, încorporezi iaur­tul, zeama şi coaja de lămâie.

Amesteci la masă, în- tr-un castron, pastele, scoicile, caperele şi măsli­nele, alături de sosul de usturoi, pentru ca fiecare să-şi asezoneze porţia după gust.

Salata de paste cu scoici marinate si masline

Salata_de_paste_cu_scoici_marinate_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.