Salata de paste cu scoici marinate si masline
PrinteazaSalata de paste cu scoici marinate si masline din: conchiglie sau alte paste mici, midii marinate din comerţ, măsline umplute cu pastă de anşoa, capere conservate în oţet, usturoi, ulei de măsline, muştar iute, iaurt, zeamă şi coajă de lămâie.
Ingrediente:
- 250 g conchiglie sau alte paste mici
- 150 g midii marinate din comerţ
- 10-15 măsline umplute cu pastă de anşoa
- 1 lingură capere conservate în oţet
Pentru dressing:
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură muştar iute
- 3-4 linguri iaurt
- zeamă şi coajă rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Fierbi pastele urmând indicaţiile de pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece, apoi le laşi din nou să se scurgă.
Pentru sos, cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci împreună cu muştarul şi uleiul de măsline. în maioneza obţinută, încorporezi iaurtul, zeama şi coaja de lămâie.
Amesteci la masă, în- tr-un castron, pastele, scoicile, caperele şi măslinele, alături de sosul de usturoi, pentru ca fiecare să-şi asezoneze porţia după gust.
Salata de paste cu scoici marinate si masline
Pofta buna!