Salată de paste cu sos pesto
PrinteazaSalată de paste cu sos pesto din: paste, sare, ulei de masline, rosii cherry, ceapa verde, ardei gras, sunca, mozzarella, iaurt, sos pesto, piper, zahar, suc de lamaie.
- 300 g paste
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- 250 g rosii cherry
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei gras galben
- 100 g sunca (kaizer)
- 250 g mozzarella
- 200 g iaurt
- 2 linguri sos pesto
- piper
- putin sahar
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Scurgeţi-le şi stropiţi-le cu puţin ulei de măsline. Pregătiţi legumele.
Tăiaţi roşiile în jumătate, ceapa inele, iar ardeiul fâşii subţiri. Tăiaţi şi şunca fâşii.
Scurgeţi mozarella şi tăiaţi-o cuburi. Puneţi legumele şi pastele într-un castron mare şi amestecaţi-le.
Pentru dressing amestecaţi sosul pesto şi iaurtul şi condimentaţi-l cu sare, piper, zahăr şi suc de lămâie.
Salată de paste cu sos pesto
Poftă bună!