Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine
PrinteazaO reteta delicioasa de Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine din: pastrama de vita, linte verde, salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, afine si otet balsamic.
- 200 g pastramă de vită (felii groase)
- 120 g linte verde
- 1 salată creaţă
- 2 căţei de usturoi
pentru vinegretă:
- 7 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri afine (circa 150 g)
- 1 lingură oţet balsamic
Mod de preparare:
Pune lintea intr-o sita si spal-o bine sub un jet de apa rece. Pune-o într-o oală cu usturoiul nedecojit, apă rece şi un praf de sare. Fierbe-o circa 30 de minute şi las-o să se răcească în lichidul în care a fiert.
Desfa salata creaţă în frunze şi spală-le cu grijă, apoi zvântă-le într-un prosop de bucătărie foarte curat.
Prepară vinegretă: pune în blender afinele (opreşte câteva pentru decor), uleiul, oţetul şi sare, după gust, apoi pasează-le. Taie pastrama julien şi ţine-o la rece.
Rupe frunzele de salată cu mâna, pune-le pe farfurii şi presară linte. Aşază deasupra fâşiile de pastramă, asezonează cu sosul de vinegretă şi decorează cu câteva afine întregi.
Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine
Pofta buna!