Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă
PrinteazaSalata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare
- 200 g amestec de salate şi flori curăţate
- 4 cartofi mici
- 50 g morcovi tăiaţi julien
- 3 roşii cherry
- 4 raci de apă dulce
- 1 ou fiert tare
- 1 căţel de usturoi
- 50 g pătrunjel
- 15 capere
- 3 fileuri de anşoa
- 10 g cimbrişor
- 20 g miez de pâine, înmuiată în oţet
- 50 g pancetta
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi şi scoateţi fileurile păstrăvului, fără să îndepărtaţi pielea. Eliminaţi eventualele oase cu o pensetă şi tăiaţi fiecare file în trei sau patru bucăţi.
Fierbeţi cartofii în coajă, apoi curăţaţi-i, tăiaţi-i rondele şi ţineţi-i la cald. Fierbeţi racii 2 minute în apă clocotită cu sare.
Răciţi-i şi decorticaţi-le coada, fără să desprindeţi capul şi cleştii.
Tocaţi mărunt pătrunjelul, usturoiul curăţat, cimbrişorul, caperele, fileurile de anşoa şi miezul de pâine.
Frecaţi totul într-un castron, adăugând ulei puţin câte puţin până obţineţi un sos cremos. Potriviţi de sare şi de piper.
Incingeţi într-o tigaie un fir de ulei şi rumeniţi păstrăvul pe ambele părţi. Săraţi şi piperaţi puţin.
Tăiaţi cubuleţe pancetta şi rumeniţi-o într-o tigăiţă foarte puţin unsă cu ulei, până devine crocantă.
Aşezaţi cartofii pe mijlocul a patru farfurii adânci, deasupra puneţi amestecul de salate cu morcovul tăiat julien, oul fiert tare şi tăiat cubuleţe, precum şi roşiile cherry tăiate felioare.
Asezonaţi cu un fir de ulei şi cu sare. Adăugaţi bucăţelele de păstrăv, racii şi pancetta crocantă.
Stropiţi cu puţin sos verde şi serviţi.
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă
Pofta buna!