Salata de pepen galben cu pui si iaurt
PrinteazaSalata de pepen galben cu pui si iaurt din: pepene galben, file de pui, iaurt degresat, portocală, ulei, salată verde creaţă, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb macinat.
- 300 g pepene galben
- 150 g file de pui
- 150 g iaurt degresat
- 1 portocală
- 50 ml ulei
- 1 salată verde creaţă
- 1 ceapă albă
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi pepenele de coajă şi seminţe, apoi îl tai în cubuleţe şi îl păstrezi în frigider până pregăteşti ingredientele rămase.
Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. Dacă foloseşti ceapă verde, salata va fi mai aspectuoasă.
Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o rupi în fâşii înguste.
Tai carnea în felii pe care le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele şi le frigi pe grătarul încins, pe ambele părţi.
Tai carnea de pasăre în fâşii subţiri, o stropeşti cu zeama de lămâie şi uleiul şi acoperi vasul.
Prepari un dressing din iaurt, zeama de portocală şi lămâie, sare şi piper după gust.
Amesteci într-un bol pepenele cu ceapa, salata şi carnea şi le stropeşti cu dressingul dulce-acrişor.
Consumi salata imediat.
Salata de pepen galben cu pui si iaurt
Pofta buna!