Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde
PrinteazaSalata de pepene verde cu creveti si ceapa verde din: pepene verde, avocado, creveţi, ridichi, lamaie, cepe verzi, mărar, maioneză, mustar, lichior de anason, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pepene verde, de circa 1,5 kg
- 2 avocado
- 250 g de cozi de creveţi, fierte
- 1 legătură de ridichi
- 1/2 de lămâie
- 2 cepe verzi
- 3 fire de mărar.
Pentru sos:
- 6 linguri de maioneză
- 2 linguri de muştar
- 1 lingură de lichior de anason
- sare
- piper
Mod de preparare:
Secţionaţi pepenele pe mijloc, de-a lungul, scoateţi-i seminţele şi formaţi „mingiuţe” din miezul acestuia, cu ajutorul unei linguri speciale.
Efectuaţi această operaţie deasupra unei salatiere, pentru a recupera sucul, care va fi necesar pentru sos.
Puneţi la frigider cojile de pepene, căci le veţi folosi ulterior pentru a aranja salata în ele.
Tăiaţi fructele de avocado în două, scoateţi sâmburii, formaţi „mingiuţe” , din miez şi stropiţi-le cu suc de lămâie. Spălaţi ridichile şi tâiaţi-le în rondele fine.
Preparaţi sosul: amestecaţi maioneza, muştarul, lichiorul de anason, .sarea şi piperul şi adăugaţi puţin suc de pepene pentru a lungi sosul.
Puneţi împreună, într-un castron, biluţele de pepene şi de avocado, creveţii, cepele tăiate fin, mărarul tocat mărunt şi rondelele de ridichi, turnaţi sosul şi amestecaţi cu grijă.
Aranjaţi salata în cojile de pepene şi ţineţi-o la frigider înainte de servire.
Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde
Pofta buna!