Salata de pere caramelizate cu piept de rata

Printeaza

Salata de pere caramelizate cu piept de rata din: piept de rata, salata valeriana, pere, miere, unt, ceapa rosie, vin rosu, foi de placinta, dafin.

Ingrediente: Salata_de_pere_caramelizate_cu_piept_de_rata

  • 16 felii piept de raţă fiert sau fript
  • 200g de salată valeriană
  • 2 pere
  • 2 linguriţe de miere
  • 50g de unt
  • 1 ceapa rosie
  • 200ml de vin roşu
  • 2 foi de plăcintă
  • 1 frunză de dafin

Mod de preparare:

Se topesc 20g de unt şi se căleşte ceapa tăiată cubuleţe. După 1 minut se adaugă sare, piper, frunza de dafin, vinul şi 50ml de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 minute, până când lichidul se reduce şi sosul se îngroaşă.

Se preîncălzeşte cuptorul la 170°C. Se ung foile de plăcintă cu puţin unt, se taie în pătrate egale şi se coc timp de 3-5 minute până când sunt coapte, dar nu rumenite. Intr-o altă tigaie se topeşte untul rămas, după care se adaugă perele, curăţate şi tăiate felii de aproximativ 1 centimetru.

Când perele s-au înmuiat, se adaugă mierea şi se mai lasă încă 2 minute până când se caramelizează, amestecând, să nu se prindă.

Când toate ingredientele sunt gata, se aşază salata pe farfurii, alternând straturi de salată, piept de raţă, foi de plăcintă şi pere, după care se adaugă sosul de vin. Se serveşte imediat.

Salata de pere caramelizate cu piept de rata

Salata_de_pere_caramelizate_cu_piept_de_rata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.