Salata cu pere, nuci si branza cu mucegai
PrinteazaSalata cu pere, nuci si branza cu mucegai din: nasturel, pere, branza cu mucegai, nuci, ulei, lamaie, sare, piper.
- 85 g năsturel
- 3 pere
- 200 g brânză cu mucegai, zdrobită
- 50 g nuci, prăjite şi tăiate mărunt
- 5 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Pentru dressing, pune uleiul de măsline şi zeama de lămâie într-un vas înalt şi mixează cu un blender de mână.
Asezonează după gust.
Curăţă şi spală năsturelul, pune-l într-un bol şi stropeşte-l cu 2 linguri din dressing.
Amestecă bine cu mâna. împarte salata pe 6 platouri. Curăţă de coajă şi de seminţe perele, apoi taie-le în felii.
Aranjează-le pe platouri. Presară deasupra brânza cu mucegai şi alunele. Stropeşte totul cu dressingul rămas şi serveşte imediat.
Pofta buna!