Salata cu pere, pepene si gorgozola
PrinteazaSalata cu pere, pepene si gorgozola din: salata romana, pere, pepene verde, cozi proaspete de telina, gorgonzola, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper rasnit.
Ingrediente:
- 1 salata romana
- 2 pere
- 1 felie de pepene verde (400 g)
- 2 cozi proaspete de telina
- 200 g de gorgonzola
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet balsamic
- sare
- piper rasnit
Mod de preparare:
Spalafi salata, zvantati-o, apoi taiati-i frunzele in sectiuni mari. Curatati cozile de telina, spalati-le, zvantati-le, apoi taiati-le fin.
Faceti un fel de bilute din pepenele verde, folosind o lingurifa rotunda, sau taiafi miezul pepenelui sub forma de cubulefe.
Curatati perele de coaja si taiati-le in doua, Indepartand cotorul si seminfele.
Pregatiti vinegreta din ulei de masline, ofet balsamic, sare si piper, punand totul intr-o salatiera.
Puneti salata verde peste sos, adăugaţi feliile de pere, bucăţelele sferice din pepene, ţelina, iar deasupra fărâmiţaţi brânza. Amestecaţi şi serviţi imediat.
Salata cu pere, pepene si gorgozola
Pofta buna!
Foarte buna salata cu pere