Salată de pere cu praz şi caş dulce
PrinteazaO reteta de salata de pere cu praz si cas dulce din: cas dulce, pere, praz, mustar, zeama de lamaie, ulei, iaurt, smantana, piper si sare.
- 300 g caş dulce proaspăt
- 3 pere mari
- 1 fir de praz
pentru sos:
- 3 linguri muştar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei
- 2 linguri iaurt
- 3 linguri smântână
- piper
- sare
Mod de preparare:
Mixaţi într-un bol muştarul cu uleiul, adăugându-l picătură cu picătură, ca la maioneză. Încorporaţi zeama de lămâie, apoi iaurtul şi smântâna, omogenizând. Veţi obţine un sos gros.
Curăţaţi prazul. Spălaţi fructele şi firul de praz. Tăiaţi caşul în cubuleţe, perele în felii subţiri, iar prazul în rondele.
Amestecaţi ingredientele solide şi le serviţi împreună cu sosul.
Salată de pere cu praz şi caş dulce
Pofta buna!