Salată pescărească
PrinteazaSalată pescărească
- 36 midii sau scoici
- 300 g fileuri de peşte
- 220 g ciuperci
- 4 fileuri de anşoa
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 lămîie
- sare
- piper alb
- 3 salate verzi
- 20 gîturi de raci sau 1 cutie crevete
- 80 g ulei
- 2 inimi de salată verde
Mod de preparare:
Peştele şi scoicile se poşează (se fierb încet) apoi se dau la rece. Se face o maioneză din ulei, 2 gălbenuşuri, muştar, sare şi sare de lămîie şi se amestecă cu scoicile, peştele tăiat, fileurile de anşoa tăiate şi puţin mujdei.
Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu ciupercile marinate, 2 ouă fierte şi tocate, cozi de raci şi inimi de salată verde.
Pofta buna!