Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]
Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos
PrinteazaSalata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos din: fasole alba, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper.
- 1 conserva cu boabe de fasole alba – 500 g
- 200 de grame de fasole verde
- 6 cepe albe mici
- o coada de telina
- 250 de grame de file de macrou afumat
- 5 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu otet din vin
- 100 de grame de fulgi de nuca de cocos
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare.
Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs.
Curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime. Taie marunt coada de telina.
Intr-o salatiera, pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Amesteca totul cu grija.
Prepara sosul: pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat.
Omogenizeaza, toarna compozitia peste legume, in salatiera, si amesteca usor.
Desfa fasii din fileul de macrou afumat, aseaza-le in centrul salatei si serveste.
Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos
Salata de peste cu rosii din: conserve de peste in ulei, rosii, lamaie, ceapa verde, ceapa ciorii, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de peşte în ulei (macrou, hering, ton, sardine) a câte 125-150 g 500 g roşii 1 lămâie 1 legătură ceapă verde 1 legatură ceapa-ciorii sare piper Mod de preparare: Roşiile se spală […]
Pofta buna!