Salata de peste afumat cu fenicul si sparanghel
PrinteazaSalata de peste afumat cu fenicul si sparanghel din: maioneza, iaurt, fenicul, sparannghel, ceapa rosie, peste afumat, gogosar murat, ardei capia, salata verde, lamaie, sare, piper, miez de nuca, castravete.
- 125 ml maioneza
- 60 ml iaurt
- o jumatate de fenicul
- 4 fire de sparanghel
- o jumatate de ceapa rosie
- 500 g peste afumat
- un gogosar murat
- un ardei capia
- o salata verde
- o lamaie
- sare
- piper
- miez de nuca
- castravete verde
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă de codiţe, se fierbe în apă cu sare 12-15 minute şi se pune la răcit.
Intr-un bol se amestecă maio¬neza cu iaurtul şi o lingură de caperele tocate mărunt.
Se adaugă ceapa roşie şi feniculul tocate, sparanghelul scurs de apă şi tocat mărunt.
Ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă.
Gogoşarul murat se toacă mărunt, se presează ca să elimine sucul şi se pune peste celelalte ingrediente împreună cu ardeiul.
Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca ingredientele, se acopera bolul cu folie alimentara si se introduce la rece pentru circa o ora.
Peste afumat se curata de oaie pe cat posibil, se taie bucatele si se pune in farfurii pe frunze de slaata verde tocate.
Se stropeste cu sucul de lamaie, se lasa zece minute, apoi se serveste cu sosul de smantana si legume.
La sos se mai poate adauga miez de nuca sau castarvete verde tocat marunt.
Salata de peste afumat cu fenicul si sparanghel
Pofta buna!
As guasta si eu din salata asta!