Salată cu peşte afumat si naut

Printeaza

Salată cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov, ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g peste afumat
  • 100 g naut
  • 100 g fasole fava
  • un morcov
  • doua cepe mici
  • o salata verde
  • 250 g rosii cherry
  • 100 ml ulei de masline
  • o lingura cu otet balsamic
  • o lingura cu seminte de in
  • 100 g migdale
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea fava şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se păstrează la rece.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un bol.

Se presară seminţele de in şi migdalele tocate mărunt, pătrunjel, sare şi piper după gust.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau peştişori.

Roşiile cherry se spală, se taie în jumătăţi sau sferturi şi se pun în bol.

Peştele afumat se taie în bucăţi mai mici şi se presară peste legumele din bol.

Se adaugă salata verde spălată, scursă de apă şi ruptă în bucăţi mai mici.

Se toarnă uleiul de măsline şi oţetul balsamic, se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele şi se serveşte imediat.

Ca sa se simta mai bine gustul ingredientelor, se introduce la rece 30 de minute.

 

Salată cu peşte afumat si naut

Salata_cu_peste_afumat_si_naut

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.