Salata cu peste afumat si oua
PrinteazaSalata cu peste afumat si oua din: peste afumat, file de somon afumat, lapte, foaie de dafin, ulei, unt, praz, ceapa, praf de curry, turmeric, orez basmati, supa de legume, mazare, patrunjel, zeama de lamaie, oua.
- 250 g peşte afumat
- 250 g file de somon afumat
- 500 ml lapte
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură ulei
- 25 g unt
- 2 fire praz, tăiat felii
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 linguri praf de curry
- 1⁄2 linguriţe turmeric – opţional
- 250 g orez basmati
- 600 ml supă limpede de legume
- 200 g mazăre congelată
- 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
- Zeama de la 1⁄2 lămâie, plus sferturi pentru servit.
- 4 ouă, fierte moi, curăţate de coajă şi tăiate sferturi
Mod de preparare:
Pune peştele într-un vas larg şi acoperă cu laptele. Adaugă dafinul şi fierbe 10 minute la foc mic.
Lasă deoparte să se răcească şi apoi mărunţeşte fâşii.
Între timp, încinge uleiul şi untul într-un vas larg şi rumeneşte prazul şi ceapa 10 minute, până când se pătrund.
Adaugă turmericul şi curry şi ţine pe foc încă 2 minute.
Adaugă orezul şi stinge cu supa. Lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit 6-8 minute, până când aproape se pătrunde.
Adaugă mazărea şi ţine pe foc 1 minut, adaugă pătrunjelul, zeama de lămâie, piper, peştele şi ouăle.
Serveşte cu sferturi de lămâie pentru stropit.
Salata cu peste afumat si oua
Pofta buna!