Salata cu peste afumat si ridichi

Printeaza

Salata cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 320 g păstrăv afumat fără piele
  • 2 pachete 
amestec pentru salată (salată creață, andivă, fetică, radicchio)
  • 2 legături ridichi
  • 1 mână năsturei tineri

Pentru dressingul-vinegretă:

  • 1 fir ceapă verde
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1-2 lingurițe zahăr brun
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 lingurițe muștar de Dijon
  • 1 lingură oțet de vin
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa verde. Se amestecă zahărul cu suc de lămâie și se lasă să se dizolve.

Se adaugă usturoiul pisat, muștarul și oțetul și se amestecă.

În această compoziție se toarnă uleiul în fir subțire și se bate cu telul până ce ia naștere o compoziție omogenă.

Se sărează și se piperează vinegreta; se adaugă ceapa verde; se dă la frigider.

Se curăță peș­te­le de eventualele oase cu o pensetă, apoi se îm­parte în 4.

Într-un castron mare, se amestecă frun­zele de salată; se adaugă rondele de ridichi și se amestecă.

Se repartizează în farfurii și se pun deasupra bucățile de pește. Se presară năsturei și se stropește fiecare porție cu puțină vinegretă.

Salata cu peste afumat si ridichi

retete

Salata de ceapa cu peste si maioneza

Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline   Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]

 

Peste la tigaie cu salata de legume

Peste la tigaie cu salata de legume

Peste la tigaie cu salata de legume din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie. Ingrediente pentru legume: 1 ceapa 1 vânătă 2-3 ardei ½ ceasca ulei de măsline 2-3 lingurite de otet sherry sare de mare, dupa gust Ingrediente […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.