Salata de peste afumat cu sfecla rosie
PrinteazaSalata de peste afumat cu sfecla rosie din: cartofi, peste, sfecla, castraveciori, maioneza.
Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate.
Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o mai bună funcție cognitivă și reducerea riscului de deteriorare a creierului asociată cu vârsta.
Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla roșie poate promova o digestie sănătoasă și poate contribui la prevenirea constipației.
Pigmenții betalaini din sfecla roșie au proprietăți antioxidante, ajutând la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
- 6 cartofi
- 1 sfeclă roşie
- 200 g peşte afumat
- 2-3 castraveciori muraţi
- maioneză
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Incearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine.
Spală sfecla, şterge-o
cu un prosop de hârtie, îmbrac-o într-o folie de aluminiu şi pune-o în cuptorul deja încins.
După ce s-a copt şi răcit, curăţă sfecla de coajă şi tai-o cubuleţe.
La fel procedează şi cu cartofii răcoriţi şi curăţaţi.
Taie mărunt castraveciorii muraţi şi scurge-i de zeamă.
Adună într-un vas legumele tăiate, peştele curăţat şi mărunţit, maioneza după gust, sare (dacă mai e cazul) şi amestecă uşor, fără să fărâmiţezi mai mult ingredientele.
Ţine la rece 1-2 ore înainte de a servi.
Pofta buna!