Salată cu peşte afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: hering, masline, ceapa verde, cartofi, fulgi de ardei, ou, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, busuioc uscat.
- 400 g hering afumat
- 100 g măsline feliate
- ceapă verde
- doi cartofi
- fulgi de ardei dulce
- un gălbenuş crud
- un gălbenuş fiert
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- o lămâie
- o lingură cu muştar cu boabe
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb cu puţină sare, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ceapa verde se curăţă, se spală de pământ şi se taie rondele subţiri. Se pune într-un bol împreună cu cartofii şi măslinele, heringul afumat tăiat în bucăţele mici şi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce.
Gălbenuşul se pune într-un bol împreună cu muştarul, sare şi piper după gust. Se mixează până devin ca o cremă, apoi se adaugă treptat uleiul de floarea-soarelui mixând încontinuu. Se adaugă busuioc uscat după gust, se toarnă puţină apă rece ca să se albească şi să devină mai fluid sosul.
Se acoperă cu folie alinentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se pune salata în boluri, se toarnă deasupra sos şi se serveşte.
Salată cu peşte afumat
Pofta buna!