Salata cu peste si crutoane

Printeaza

Salata cu peste si crutoane

Ingrediente:

  • 1 conservă sardine în ulei
  • 1 salată verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1 linguriţă muştar iute
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingu­riţă oţet de vin
  • 3 linguri caşcaval ras
  • 4 felii pâine
  • 2-3 linguri mujdei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare:

Tai feliile de pâine în cubuleţe mici şi le pui în tavă la cuptor să se usuce bine.

Intre timp, zdrobeşti cu furculiţa sardinele, adaugi căţelul de usturoi pisat (sau tăiat felioare subţiri), sucul de lămâie, muştarul, gălbenuşul şi amesteci bine.

Torni uleiul puţin câte puţin, amestecând încontinuu, apoi pui şi oţetul, 2 linguri de caşcaval, pătrunjelul şi potriveşti de sare şi piper.

Trebuie să-ţi iasă un sos mai gros, pe care-l vei turna peste salata verde doar în momentul servirii, când, în bolul pentru salată, pui şi crutoanele pe care le stropeşti cu mujdeiul de usturoi.

Peste toate presari o lingură cu caşcaval ras.

 

Salată cu peşte si curtoane

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa salata cu peste!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.