Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]
Salata de peste in cupe de portocale
PrinteazaSalata de peste in cupe de portocale din: portocale, peste afumat, ciuperci, porumb, ceapa, rosie, masline, maioneza, sare, piper, patrunjel.
- 4 portocale
- 400 g peşte afumat
- 4-5 ciuperci din conservă
- 150 g boabe de porumb din conservă
- 1 ceapă roşie mică
- 50 g rondele masline negre
- 50 g rondele masline verzi
- 150 g maioneză
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se spală şi se şterg portocalele, apoi se taie fiecare pe jumătate şi cu o linguriţă se îndepărtează miezul, fără să se zdrobească. Se vor obţine 8 cupe.
Se taie ceapa solzişori şi se presară puţină sare. Se scurge porumbul din conservă.
Se curăţă peştele de oase şi de pieliţă, apoi se taie bucăţele. Ciupercile se taie fâşii mici.
Miezul de la portocale se taie şi el cubuleţe, pătrunjelul se toacă mărunt.
Intr-un bol se amestecă toate ingredientele cu jumătate din cantitatea de pătrunjel, maioneză, sare şi piper după gust.
Cu acest amestec se umplu cupele, apoi se pun în frigider 30 min.
Inainte de servire, se decorează salata cu restul de pătrunjel verde şi cu rondele de măsline negre, aşezate pe mijloc.
Salata de peste in cupe de portocale
Pofta buna!
Salata de peste cu rosii din: conserve de peste in ulei, rosii, lamaie, ceapa verde, ceapa ciorii, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de peşte în ulei (macrou, hering, ton, sardine) a câte 125-150 g 500 g roşii 1 lămâie 1 legătură ceapă verde 1 legatură ceapa-ciorii sare piper Mod de preparare: Roşiile se spală […]
Pofta buna!