Salată de peşte cu smântână

Printeaza

Salată de peşte cu smântână din: heringi, ceapa, castraveti, cartofi, ulei, smantana, oua, morcov, marar, sare, piper, capere, mazare.

Ingrediente:

  • 300 g heringi marinaţi
  • o ceapă albă
  • 150 g castraveţi muraţi
  • 300 g cartofi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 200 g smântână
  • două ouă
  • un morcov
  • mărar
  • sare
  • piper
  • capere
  • mazăre

 

 

Mod de Preparare:

Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare.

Se scot într-o strecurătoare, se lasă la răcit, apoi se taie cubuleţe.

Castraveţii muraţi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se toacă mărunt şi se pun într-o strecurătoare. Se presează cu dosul unei linguri, ca să elimine sucul, căci altfel subţiază salata.

Heringii se curăţă de pieliţă şi de oase, se taie în bucăţele şi se pun într-un castron.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se pune peste peşte, împreună cu mărarul tocat, ouăle curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe.

Se adaugă morcovul şi cartofii, uleiul, sarea, piperul şi castraveţii muraţi.

Se toarnă smântână, se amestecă şi se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 20 de minute.

 

Salată de peşte cu smântână

Salată de peşte cu smântână.jpg

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna salata de peste. Recomand s-o incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.