Salată de peşte cu smântână
PrinteazaSalată de peşte cu smântână din: heringi, ceapa, castraveti, cartofi, ulei, smantana, oua, morcov, marar, sare, piper, capere, mazare.
Ingrediente:
- 300 g heringi marinaţi
- o ceapă albă
- 150 g castraveţi muraţi
- 300 g cartofi
- 50 ml ulei de măsline
- 200 g smântână
- două ouă
- un morcov
- mărar
- sare
- piper
- capere
- mazăre
Mod de Preparare:
Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare.
Se scot într-o strecurătoare, se lasă la răcit, apoi se taie cubuleţe.
Castraveţii muraţi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se toacă mărunt şi se pun într-o strecurătoare. Se presează cu dosul unei linguri, ca să elimine sucul, căci altfel subţiază salata.
Heringii se curăţă de pieliţă şi de oase, se taie în bucăţele şi se pun într-un castron.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se pune peste peşte, împreună cu mărarul tocat, ouăle curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe.
Se adaugă morcovul şi cartofii, uleiul, sarea, piperul şi castraveţii muraţi.
Se toarnă smântână, se amestecă şi se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 20 de minute.
Salată de peşte cu smântână
Pofta buna!
Foarte buna salata de peste. Recomand s-o incercati.