Salata cu peste in stil italian
PrinteazaSalata cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov, radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe, piper maicnat si sare.
Ingrediente:
- 350 g file de peste cu pielita
- 2 cartofi fierti
- 2 cepe
- 1/2 morcov fiert
- 50 g radacina de telina
- 2 rosii
- 60 g masline fara samburi
- 180 g fasole pastai
- 120 g hamsii
- 2 linguri otet balsamic
- 3 linguri ule de masline
- frunze de salata verde
- o foaie de dafin
- piper negru boabe
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Fileul se macereaza timp de 12-15 minute in apa sarata in care s-a adaugat o ceapa, radacini de legume, foaie de dafin si piper boabe. Apoi se lasa sa se scurga de apa si se taie marunt.
Cartofii si morcovul se taie cubulte, ceapa – semicercuri, rosiile – felioare, maslinele – rondele, hamsiile – cubulete mici.
Fasolea se taie marunt si se tine in apa sarata timp de 15 minute. Se amesteca sare cu otet, piper mcinat si ulei, care se toarna cate un pic si se bate.
amesteca ingredientele pregatite impreuna cu sosul. La servire, se pune pe frunze de salata verde.
Salata cu peste in stil italian
Pofta buna!
E buna salata cu peste