Salata de peste cu varza si ceapa verde

Printeaza

Salata de peste cu varza si ceapa verde din: varză creaţă din soiul Savoy, macrou afumat, usturoi, oţet, ulei de masline extravirgin, ceapa verde sau ceapa de apa, sare, piper negru.

 

Ingrediente:

  • 1 varză creaţă din soiul Savoy, de apro­ximativ 400 g
  • 600 g macrou afumat
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 ml oţet
  • 100 ml ulei de măs­line extravirgin
  • 1 legătură ceapă verde sau 2 cepe mici, de apă
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Cureţi macroul de piele şi, pe cât posibil, de oase. Cureţi ceapa şi varza şi le speli. Tai macroul în rondele, ceapa inele şi varza fideluţă. Freci varza cu puţină sare.

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Faci un dres- sing din oţet, usturoi, sare şi piper după gust. După ce sarea s-a dizolvat, adaugi şi uleiul. Amesteci într-un cas­tron ingredientele şi le păstrezi în frigider.

Chiar înainte de a oferi salata spre consum, o stropeşti cu dressingul, întrucât varza creaţă nu este tot atât de crocantă ca varza albă sau cea roşie şi se poate înmuia dacă stă mult timp în contact cu dressingul.

Salata de peste cu varza si ceapa verde

Salata_de_peste_cu_varza_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.