Salata de peste cu varza si ceapa verde
PrinteazaSalata de peste cu varza si ceapa verde din: varză creaţă din soiul Savoy, macrou afumat, usturoi, oţet, ulei de masline extravirgin, ceapa verde sau ceapa de apa, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 1 varză creaţă din soiul Savoy, de aproximativ 400 g
- 600 g macrou afumat
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml oţet
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură ceapă verde sau 2 cepe mici, de apă
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cureţi macroul de piele şi, pe cât posibil, de oase. Cureţi ceapa şi varza şi le speli. Tai macroul în rondele, ceapa inele şi varza fideluţă. Freci varza cu puţină sare.
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Faci un dres- sing din oţet, usturoi, sare şi piper după gust. După ce sarea s-a dizolvat, adaugi şi uleiul. Amesteci într-un castron ingredientele şi le păstrezi în frigider.
Chiar înainte de a oferi salata spre consum, o stropeşti cu dressingul, întrucât varza creaţă nu este tot atât de crocantă ca varza albă sau cea roşie şi se poate înmuia dacă stă mult timp în contact cu dressingul.
Salata de peste cu varza si ceapa verde
Pofta buna!