Salată de peşte

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de peste din: fileuri de peste, morcovi, telina, patrunjel, mazare, porumb, galbenus, ulei, mustar, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Salată de peşte

  • 500 g fileuri de peşte
  • doi morcovi
  • o ţelină mică
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 200 g mazăre
  • 100 g boabe de porumb din conservă
  • un gălbenuş crud
  • un gălbenuş fiert
  • 200 ml ulei
  • o linguriţă cu muştar
  • lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se face o maioneză din gălbenuşul crud, gălbenuşul fiert, uleiul de floarea-soarelui şi muştarul. Se condimentează, se adaugă o lingură cu suc de lamâie, se mixează şi se păstrează la rece. Fileurile de peşte se fierb în apă cu sare şi piper, se scurg de apă, se curăţă de oase şi se taie bucăţele.

Ţelina, morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se fierb îp, apă cu sare şi se tai cubuleţe. Mazărea se fierbe, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Intr-un bol mai mare se pun legumele fierte, boabele de porumb, peştele tocat, sare şi piper după gust.

Se amestecă toate ingredientele cu maioneza, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum o oră. Se serveşte rece, cu felii de pâine de casă simple sau prăjite.

Salată de peşte

Salată de peşte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.