Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru
PrinteazaSalata picanta la borcan cu busuioc si cimbru din: rosii, ardei gras su kapia verde, ceapa alba si rosie, boabe de piper (de toate culorile), usturoi, ardei iute, crengute de cimbru, crengute de busuioc proaspat, zeamă de lămâie (sau otet), apa, sare, zahar.
- 2 kg rosii
- 1 kg ardei gras su kapia verde
- 4 cepe albe
- 2 cepe roşii
- 2 linguri boabe de piper (de toate culorile)
- 4 căţei de usturoi
- ardei iute
- crengute de cimbru
- crengute de busuioc proaspat
Pentru sosul marinat:
- 1 ceaşcă zeamă de lămâie (sau otet)
- 2 cesti de apa
- 1 lingura de sare
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se spală roşiile, ardeii, ce pele, usturoiul, se curăţă de codiţe sau de seminţe, după caz, şi se taie apoi felii sau rondele subţiri.
Se aşază, în straturi alternative, în borcane sterilizate.
Printre feliile de legume se aşază boabe de piper, bucăţele de usturoi, ardei iute tăiat felii, crenguţe de cimbru şi frunze de busuioc.
Separat, se fierb în câteva clocote apa, sarea, zahărul şi se lasă apoi să se răcească complet.
Se amestecă cu zeamă de lămâie (sau oţet) şi se toarnă peste legumele din borcane, acoperindu-le bine.
Se închid ermetic şi se păstrează la loc rece.
Stropite cu puţin ulei de măsline, aceste legume pot fi folosite ca salată picantă alături de o friptură bine rumenită.
Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru
Pofta buna!
Foarte buna salata asta
Foarte buna salata picanta