Salata picanta cu carne de vita

Printeaza

Salata picanta cu carne de vita din: pulpa de vita, piper, patrunjel, sare, castraveti, ceapa, ardei, ciuperci, mar, otet, sos, ulei.

Ingrediente:Salata picanta cu carne de vita

  • 800 g pulpă de vită
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 300 g castraveţi în oţet
  • 2 cepe roşii
  • 1 ardei roşu
  • 100 g ciuperci
  • 1 măr
  • 1 lingură oţet
  • 1 lin­guriţă sos Worchester
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert în 1,5 l de apă, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt. O ceapă roşie se taie în două şi se prăjeşte pe o plită încinsă şi se adaugă apoi în supă, împreună cu carnea.

Se fierb toate timp de o oră. Intre timp, ceapa rămasă şi castraveţii muraţi se taie felii sub­ţiri. Ardeiul se curăţă de cotoare şi se taie fâşii. La fel se procedează cu mărul şi cu ciupercile.

Când este gata, se scoate carnea din supă şi se taie fâşii de 2 cm lungime. Se amestecă toate într-un bol.

Sosul Worchester se omogeni­zează cu 4 linguri de supă şi oţetul, se condimentează după gust cu sare şi piper, se adaugă uleiul şi se amestecă toate foarte bine. Sosul obţinut se toarnă peste salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.