Salata picanta cu creveti
PrinteazaSalata picanta cu creveti din: creveti, coaja de lime, chilii, ulei de masline, mango, morcovi, castravete, ceapa rosie, coriandru, menta, arahide, ceapa prajita, alune, sare, piper, usturoi, zahar, suc de lime, sos de peste, otet de orez.
- 675 g creveți, decojite și decorticati
- coaja de la 1 lime
- 1/2 chilii, curatat de seminte si tocat marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 mango
- 2 morcovi, taiati fâșii subțiri
- 1 castravete, feliat
- 1 ceapă roșie mică, taiata felii subțiri
- coriandru
- menta
- 3 linguri de câteva arahide prăjite, tocate
- 4 cepe taiate felii subtiri, prajite
- 2 linguri de alune
- sare și piper negru măcinat
Pentru sos:
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 2-3 linguriță de zahar
- sucul de la 2 lămâi verzi
- 1-2 linguri de sos de pește
- 1 ardei iute chilii, cu seminte
- 1-2 lingurițe de oțet de orez
Mod de preparare:
Puneti crevetii într-un vas de sticlă și se adaugă coaja de lime impreuna cu chilii. Se condimentează cu sare și piper și 1 lingura de ulei. Amestecati bine și lasati să se marineze pentru 30-40 minute.
Pentru sos, se pune usturoiul intr-un mojar cu 2 lingurițe de zahăr pudră și omogenizati, apoi se adaugati sucul de lămâie. Adaugati 1 lingura sos de pește.
Pastrati deoparte.
Se toaca marunt jumatate din ardeiul iute și adăugați in sos. Gustati si asezonati cu zahăr, suc de lămâie, sos de pește și oțet de orez.
Curatati mango, apoi se taie în fasii. Amestecati mango, morcovii, castravetii, ceapa si jumatate din sos. Aranjati salata pe farfurii individuale.
Se încălzește gratarul si se rumenesc crevetii unsi cu ulei de masline. Aranjati crevetii peste salata. Se presară sosul rămas peste și garnisiti cu coriandru și mentă, arahide, alune si ceapa prăjita.
Pofta buna!