Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel
PrinteazaO reteta de salata picanta cu curcan, portocale si nasturel din: coaja de portocala, zeama de portocala, miere, mustar dijon, carne macra de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, frunze de nasturel, portocale si rosii.
- coaja fin rasă şi zeama de la o portocală
- 1 lingură miere
- 1 linguriţă cu vîrf de muştar de Dijon, cu boabe întregi
- 500 g fâşii de carne macră de curcan
- 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui
- 6 cepe verzi, tăiate felii subţiri
- 120 g frunze de năsturel (untişor)
- feliile de la 2 portocale
- 100 g roşii-cireaşă, tăiate în jumătăţi
Mod de preparare:
Se prepară marinata amestecînd coaja şi zeama de de portocală, mierea şi muştarul. Carnea de curcan se lasă cel puţin 30 de minute la marinat. Se încinge uleiul în wok (vas special de prăjit legumele), fâşiile de carne se prăjesc la foc iute, cu amestecare continuă, la temperatură ridicată, 4-5 min, până când devin maro- aurii şi lipicioase.
Se adaugă cepele verzi, se ia wokul de pe plită şi se amestecă ingredientele.
Frunzele de năsturel, feliile de portocală şi roşiile se împart în porţii egale pe farfurii, deasupra se arnajează carnea de curcan. Se stropesc cu zeama rămasă în wok şi se servesc imediat.
Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel
Pofta buna!